Tarihçemiz

Okulumuz Bandırma İmam Hatip Lisesi 1975-1976 eğitim öğretim yılında, Bandırma Ulu Camii yanındaki eski Bandırma Müftülüğü olan Kur'an Kursu binasında geçici olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Bir süre sonra bu bina ihtiyaca cevap vermediğinden Belediye'den sembolik bir fiyatla Bandırma İmam Hatip Lisesi Yaptırma Yaşatma ve Yardım Derneği'nce satın alınan 17.000 metrekare arazi üzerine şimdiki bina yaptırılmıştır. Mimar Ömer KİRAZOĞLU tarafından plan ve projesi çizilen binanın temeli 1976 yılında atılmıştır. 30 derslikli, 4 katlı ve geniş bir bina olarak planlanmış ve 1978-1979 öğretim yılında okul kendi binasında eğitim öğretime geçilmiştir.

1983-1984 öğretim yılında okul bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Devlet Parasız Yatılı Pansiyonu açılmıştır. Pansiyon, halen okul binasının en üst katında 40 öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir. Okul ile aynı bahçede bulunan İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii'nin alt katı mutfak ve yemekhane olarak kullanılmaktadır.

Bandırma İmam Hatip Lisesi Yaptırma Yaşatma ve Yardım Derneği tarafından yaptırılan okul,  dernek yönetim kurulu kararı ile 24.03.1987 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir.

1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile okulumuz bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. Süreç sonunda da okulumuz tamamen Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmüştür.

Okulumuz ilk mezunlarını 1983 yılında vermiş olup bu güne kadar binlerce başarılı öğrenci mezun etmiştir. Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarını 2002 yılında vermiş olup her sene Türkiye'nin farklı şehirlerindeki farklı üniversitelerine öğrencilerini göndermeye devam etmektedir. İlçemizde, ilimizde ve ulusal çapta yapılan kitap okuma, münazara ve bilgi yarışmalarında, sportif ve kültürel projelerde çok sayıda elde edilmiş başarısı mevcuttur.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile okulumuz; 306 öğrenci, 35 öğretmen, 3 müdür yardımcısı ve 1 müdür ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 07.10.2016 - Güncelleme: 17.06.2020 18:06 - Görüntülenme: 2142